Smaakmakende kruiden en een heerlijke pasta

Posted by Rens 13-02-2018 0 Comment(s)

 

 

Zo als ik mijn vorige blog beloofd, heb ik de afgelopen tijd lekker culinair gedaan. Dat gerecht ga ik zo uitgebreid met jullie door nemen! Hebben jullie al de vorige gerechten uitgeprobeerd? Hoe is dat gelukt en was het recept duidelijk? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie reactie!

Maar eerst zou ik graag jullie aandacht voor het volgende willen. Uit pure enthousiasme ben ik continu opzoek naar nieuwe producten voor mijn bedrijf. Mijn missie is om de lekkerste, beste en meest gezonde producten te vinden en deze aan te bieden in Nederland. Ik vind echt dat wij, als Nederlanders nog wel wat te winnen hebben als het gaat om gezond en goed eten! Ik heb weer een aantal producten gevonden die hier aan bij gaan dragen! Ik ben echt gek op kruiden, ik heb een hele grote la in mijn keuken met alleen maar kruiden, dus ik was echt helemaal in de zevende hemel toen in het merk Gustus Vitae vond.  De mensen achter dat bedrijf zijn net als ik gebrand op kwaliteit en dat is overal in terug te vinden! Het zijn ambachtelijke specerijen en kruidenmixen die vervaardigd zijn in de VS. Deze gastronomische smaakmakers transformeren een eenvoudig gerecht in culinaire creaties. Het mooie aan dit waanzinnige product is dat er niet meer in zit dan nodig, geheel vrij van toevoegingen. Zelfs de etiketten zijn  gemaakt van gerecycled papier. Echt een super leuk product. Het eerste deel staat al op de shop en er gaat binnenkort een leuk pakket van worden verloot. Nou ik het daar over heb….. Er is een waanzinnig pakket binnengekomen met een lading Kiki Health. En laat ik nou net te veel hebben besteld, dus de komende week ga ik een aantal producten van Kiki Health verloten, als je kans wilt maken moet je goed op de facebook pagina letten J 

 

Afgelopen week heb ik weer een heerlijke pasta met kip gemaakt, we zijn hier in huis wel erg gek op kip en pasta! Maar ik heb wat andere gerechten in gedachte voor de volgende blog die daar niets mee te maken hebben.

Helaas is de foto van de saus behoorlijk mislukt en die zal dus ontbreken. Maar ik zal het zo goed mogelijk uitleggen. Het is ook weer een makkelijk sausje dus dat moet helemaal goed komen.

We beginnen met de kip.

Verwarm de oven voor op 180 graden, snij de kipfilet ik horizontaal door midden zodat deze dunner worden. Leg op de bodem van de ovenschaal een paar plakjes citroen en platgedrukte knoflook en doe ik lekker wat olijfolie overheen. Leg hier de kip op met daarop de rozemarijn en een ui in stukjes gesneden, dan mag overal wat peper en zout overheen. Dit alles mag 10 minuten in de oven. Na de 10 minuten hussel je alles lekker door elkaar en draai je de kip om. Hierna mag de hele schaal nog 10 minuten in de oven. In de tussentijd kook je de pasta. Ik gebruik altijd verse pasta. Doe geen olijf olie in het water dat is een fabeltje! En volg de instructies op de verpakking van de pasta.

 

De saus is echt zo klaar, dus begin daar mee als de kip nog ongeveer 5 minuten in de oven moet. Dan begin je met het licht bakken van pijnboompitten. Als deze een bruin kleurtje beginnen te krijgen dan doe je de crème fraise er bij. Zet er naast een pannetje met water op, klein laagje water en als het kook doe je er een blokje kippen bouillon bij. Dit doe je dan in de pan bij de crème fraise. Knijp hier een kontje van de citroen in uit en doe er wat Italiaanse kruiden bij in. Als de kip klaar is haal je de rozemarijn en de citroen uit de ovenschaal en doe je alle olie uit de pan met de stukjes knoflook en ui bij de saus in de pan en roer je alles goed door elkaar.

Kip op het bord, dan de pasta en lekker de saus er overheen. Zo heb je vrij snel een heerlijke en makkelijke maaltijd. En super gezond vol met smaak.

Nog even een dingetje over vlees, ben ik enorm van geschrokken! In de supermarkt kwam ik er dus achter dat bij sommige formules van alles in het vlees word gepompt. Echt bizar. Als je de verpakking echt leest dan weet je dat je enorm in de maling word genomen en waarom er zo veel vocht uit het vlees komt. Ik durf de namen niet te noemen van deze winkels omdat ik geen idee heb of dat juridische gevolgen heeft. Maar als jullie boodschappen doen kijk dan even op de achterkant! Een dier heeft geen E-nummer in zijn lijf tenzij de mens het er instopt. Daarnaast als er 98% kip op staat ben ik al klaar! Er zijn supermarkten die hier niet aan mee doen, gelukkig! Daar doe ik nu dus me boodschappen. Let dus goed op wat je koop, de kans is echt groot dat men je rommel voor schotelt. 

 

Ik wil niet afsluiten met zulk nieuws dus even wat leuks er achteraan J Het is natuurlijk weer bijna Valentijn. Een heerlijke commerciële dag om verplicht je geliefde te ’’verrassen’’ JEEJ wat leuk allemaal. Maar wat is Valentijn nou precies en waar komt het vandaan? Ik heb geen flauw idee maar ik heb het opgezocht. En dit is de beste uitleg:

’’ Priester Valentinus

 

Valentinus op ValentijnsdagDe oorsprong van Valentijnsdag gaat volgens de meeste bronnen terug tot in de 3e eeuw na Christus. In Rome leefde toen een priester genaamd Valentinus. Hij stond bekend om de goede daden die hij deed voor zieken, ouderen en armen. Valentinus genas de blinde pleegdochter van Asterius, stadhouder van Rome. Asterius was hem hier zo dankbaar voor dat hij zich bekeerde tot het Christendom en direct alle christelijke gevangenen vrij liet. Voor keizer Claudius II was dit genoeg reden om op 14 februari 270 Valentinus te laten onthoofden. Sommige bronnen zeggen dat Valentinus werd onthoofd omdat hij in het geheim jonge stellen liet trouwen, iets dat de keizer streng had verboden. Later werd Valentinus heilig verklaard door de kerk en 14 februari werd een feestdag. Met name in Engeland werd het feest veel gevierd. Het was in die tijd niet gewoonlijk om openlijk je liefde aan iemand te uiten, maar op 14 februari werd hierop een uitzondering gemaakt. Iedereen kon dan zijn geliefde ongestraft verrassen met een cadeau of brief.

 

Vogels, bloemetjes en bijtjes

 

Een hele andere uitleg is dat omstreeks 14 februari de vogels met paren beginnen. Al in de 14 eeuw schreef Geoffrey Chaucer "For this was on seynt Valentynes day, Whan every foul cometh ther to chese his mate" ("want het was op Sint Valentijnsdag, dat elke vogel een partner kiest"). Ook bij mensen zou de 'paringsdrang' op die dag de kop op steken.

 

Een heidens feest?

 

Er zijn ook bronnen die zeggen dat Valentijnsdag een afgeleide is van het Romeinse Lupercalia feest. Lupercalia werd op 15 (!) februari gevierd ter ere van vruchtbaarheidsgod Lupercus. Voor de Romeinen was dit destijds een belangrijk feest. Het feest werd hoogstwaarschijnlijk gevierd in de buurt van de grotten waar Romulus en Remus, de stichters van Rome, waren opgevoed door wolven. Hier werden volgens het verhaal de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren deze twee jonge mensen dan elkaars partner. Toen in Europa het Christendom opkwam, werd dit heidense feest door de kerk verboden en verving men Lupercalia door Valentijnsdag.

Een feit is dat Engelse emigranten Valentijnsdag hebben geïntroduceerd in Amerika. In de Verenigde Staten is de traditie opgepikt door de commercie. Later is het vanuit dit land ook in veel Europese landen een populair feest geworden.’’ 

 

Heel veel plezier iedereen morgen met zijn of haar geliefde! Maak er een leuke dag van. Vergeet niets iets achter te laten, een reactie op mijn blog is erg gewenst. Ben erg benieuwd wat jullie er van vinden.

 

De komende dagen en weken zal er geregeld wat nieuws op de shop verschijnen, via mijn blog en mijn Facebook pagina zal ik jullie op de hoogte houden. Ik hoop dat jullie weer enorm hebben genoten van mijn blog. Ik vond het weer super leuk om te mogen typen.

 

Graag tot snel iedereen, tot mijn volgende blog. 


Het valentijn verhaal  is gekopieerd van  start2date. 

 

Leave a Comment