Smaakmakende LAB 100: de eerste espressomix van CaffèLab

Posted by Rens 19-01-2020 0 Comment(s)

Caffelab is onderdeel van Mokaflor. Het bedrijf waar ik met veel trots en plezier mijn barista diploma heb gehaald en waar ik met de zelfde trots en plezier mijn koffie inkoop.

Mokaflor is voor koffie begrippen al een ''oud'' bedrijf en in vanaf het begin in familie handen en volgens traditie branden zij geheel op de hand hun koffie. De Lab100 is een van hun trots en dit is wat hun er over schrijven in hun eigen blog. Deze koffie is absoluut een van mijn favoriten en ik durf deze koffie absoluut aan te bevelen! Daarom nu ook de hele komende week 25% korting op deze koffie!


 

LAB 100: de eerste espressomix van CaffèLab

Wat is LAB 100? Het is de eerste blend geproduceerd door de populaire vraag van het collectief CaffèLab: het komt eindelijk online.

De blend bestaat in feite uit slechts twee Farm Coffees, op het hoogste niveau traceerbare koffies, van Arabica-soorten die zorgvuldig zijn geselecteerd op plantages op grote hoogte. LAB 100 is in staat om dat kenmerkende lichaam van Italiaanse espresso te creëren, gecombineerd met een complexe rondheid die zoetheid en zuurgraad kruist, gestructureerd tussen citroenzuur en appelzuur, die wordt gecombineerd met interessante tonen van bittere chocolade.

Tijdens de proeverij hebben we enkele aroma's geïdentificeerd, zoals: biscuit, kaneel, chocolade en rood fruit.

Het is uit pure nieuwsgierigheid dat we duizend tests hebben gedaan om deze blend te maken, uit deze test is deze unieke branding gekomen en  hebben wij twee geografisch zeer verre maar genetisch dichte koffiesoorten gevonden, namelijk: arabische bourbon en gele bourbon. Een teken van het lot?

Geniet nu extra met de korting code LAB100

Leave a Comment