Smaakmakende koffie

Posted by Rens 02-09-2018 0 Comment(s)

 

 

Smaakmakende koffie….

 

Voor veel mensen is koffie echt een ding. Iedere ochtend begint de dag met koffie. Maar er zijn zo veel verschillende soorten koffie en zo veel smaken.

 

De smaak begint al bij het planten van de boom en het plukken van de bes. De koffie boon zit namelijk verstopt in een bes.  Koffie bomen groeien alleen hoog in de bergen, de hoogte hangt af van de smaak. Maar ook de omringende plantages. Als er bijvoorbeeld een bananen plantage naast zit, komt er aan de koffie boon een fruitige smaak. 

Daarnaast word de smaak bepaald door het plukken, bij de massa bedrijven gaat alles machinaal, hierdoor komen er takjes en andere dingen tussen die je er eigenlijk niet tussen horen. Al deze takjes en blaasjes vertroebelen de smaak bij het branden. 

 

Koffiebranderijen die kiezen voor bonen waarvan de bessen met de hand geplukt zijn, zijn uiteraard duurder. Maar kwaliteit wilt ook wat! 

Iedere branderij brand ook anders, lang of kort, met hoge of lage temperatuur. Hierdoor kan de zelfde boon wel tientallen verschillende smaken hebben. 

 

Als laatste is de machine een smaak factor. De tijd die een machine gebruikt om een bepaald aantal milliliter koffie te maken tot de temperatuur.  Als je iets te lang doet over de extractie krijg je hele vieze bittere koffie. 

 

Koffie is een bijzonder product dat zeer nauw luistert naar de gene die het zet. 

 

Koffie is iets waar ik echt van kan genieten en dat doe ik ook geregeld.  Maar koffie is meer dan alleen lekker. Net als met alle andere voeding, geldt er voor koffie, als je rommel toevoegt is het niet meer puur. 

Koffie is een natuur product, als je een koffie merkt vind dat dit erkend en in acht neemt is een bak koffie ook gezond. Na wat onderzoek op internet blijkt dat er ontelbaar veel wetenschappelijke onderzoeken zijn gedaan. 

Zo zou koffie alzheimer afremmen, de kans op parkinson verkleinen, beschermen tegen kanker, beschermen tegen galstenen, beschermen tegen diabetes, kans op hart en vaatziekte verkleinen en verkleint de kans op een beroerte.

Daarnaast maakt koffie je alert vergoot je snelheid en uithoudingsvermogen en is de kans dat je ouder word aanzienlijk. 

Ik zeg genoeg redenen om koffie te drinken!

 

Maar hoe kies je nou de juiste koffie?! Dat heb ik voor u gedaan!

 

Toen ik voor het eerst voor me zelf ging beginnen heb ik gedacht om met koffie te beginnen. Ik ben echt een koffie gek en ben er mee opgegroeid. 

Na een lange zoektocht kwam ik uit bij een koffie branderij in Italië. Zij gaan nog verder dan de eisen die ik stelde aan koffie. Zij importeren zelf de koffie, die zij zelf hebben geselecteerd bij de plantage. Daarna word iedere zak afzonderlijk gebrand, na inspectie. Bij het branden is continu een meester brander aanwezig die continu de bonen in de gaten houd en keurt wanneer ze goed zijn. Zelf het verpakken gaat nog met de hand en bij iedere stap word beoordeeld welke bonen goed genoeg zijn. 

Deze branderij heet Mokaflor. En ik ben fan! Zij maken echt het verschil! Daarom vertel ik u over deze koffie. 

 

Eenmalig doe ik actie, deze keert echt nooit meer terug. En doe ik speciaal om iedereen te overtuigen van deze koffie. Een week lang is de golden blend voor maar €0.99

 

En speciaal voor de lezers van deze blog heb ik een extra actie. Op de mokaflor koffie machine krijgt u ook de hele week 10% korting. Deze korting krijgt u met de code: Koffie2018

 

Deze machine is net zo uniek als de koffie. Speciaal ontwikkeld om het beste uit de Mokaflor koffie naar boven te halen. Dit is een restaurant kwaliteit machine, speciaal voor bij u thuis. Met deze machine zet u koffie, dat is niet te beschrijven. 

 

Ik hoop dat u genoten heeft van deze blog, reactie zijn altijd welkom. Mocht u vragen hebben over de machine dan kunt u ons altijd een berichtje sturen. 

Leave a Comment