Smaakmakende bubbels

Posted by Rens 19-07-2018 1 Comment(s)

 

Lieve Lezers,

 

Het is inmiddels weer een hele tijd geleden dat ik wat van mij heb laten horen. Gelukkig heb ik daar een hele goede rede voor. In de tussen tijd is mijn fantastische dochter geboren en heb ik de afgelopen weken zo veel mogelijk genoten van haar en iets minder aandacht besteed aan mijn blog, dat gaan we dus goed maken! 

 

Wat is een kind toch iets mooi, ze is nu net 15 weken oud en begint al heerlijk geluidjes te maken en te lachen. Echt genieten!

Nou ik dit zo typ besef ik mij dus dat het al ruim 15 weken gelden is dat ik voor het laatst iets van mij heb laten horen. Pffff wat een lange tijd. 

 

Nou moet ik wel bekennen dat ik niet helemaal heb stil gezeten. Met veel trots mag in de prijswinnende Italiaanse Prosecco aanbieden. 

 

Het is wel een hele bijzondere Prosecco,  het grondgebied van Valdobbiadene is vereist om de smaak te verfijnen. Deze grond is bekend en berucht , door de wijnen en bubbels die er vanaf komen. Dit aspect is intrinsiek verbonden met de aarde. Het naast elkaar bestaan ​​van verschillende stukken land, de ruwe vorm van de heuvels naast de uitlopers zijn allemaal aspecten die de teelt van een prachtige wijnstok beïnvloeden en uitmonden in deze heerlijke Prosecco. 

 

De wijngaard is te vinden in een historische gelegen gebied, gelegen op gelijke afstand tussen Venetië en de Dolomieten en een paar kilometer van Asolo en Conegliano, Valdobbiadene. Het gebied is beroemd op zijn wijnbouw, deze roeping voor wijnbouw dateert van het einde '700.

 

Nu het de afgelopen tijd zulk heerlijk warm weer is past daar uiteraard zo’n koude heerlijke prosecco bij! Deze hele week zijn alle bubbels nog in de aanbieding! Waarna ik speciaal voor jullie een actie code aan maak zodat jullie de hele zomer kunnen genieten van de bubbels. Met deze code krijgen jullie de rest van de zomer 15% korting op alle bubbels met de code: bubbel2018 

Dit als goedmakertje dat ik zolang niets van mij heb laten horen.

 

Ook heb ik lang na gedacht over een recept die ik wilde delen met jullie, alleen met dat mooie weer eten wij makkelijk of staan we buiten te barbeknutselen. Toen kwam de leverancier van de bijzondere kruiden uit Spanje met een recept die prima past bij de bubbels en het ongekend Hollandse weer. Sangria. 

 

Spaanse Sangria is een van die authentieke recepten met een Spaans label dat met een paar ingrediënte een ongelooflijke drank maakt. Bovendien is het erg verfrissend. Het is, samen met andere typische gerechten zoals paella en aardappelomelet, een Spaanse Delicatessen. 

 

Deze drank van Spaanse oorsprong is het resultaat van het mengen van rode wijn met stukjes fruit en andere ingrediënten (hoewel er varianten zijn die we je later vertellen). In zijn geschiedenis en evolutie zien we hoe het gaat van een eenvoudige gekruide wijn tot een heerlijke verfrissende drank die over de hele wereld bekend is. 

De oorsprong ervan is even verwarrend als de uitwerking ervan, even variabel als het gehemelte van degenen die het voorbereiden, maar desondanks hebben ze allemaal een gemeenschappelijk kenmerk, de donkere kleur. Sommigen zeggen dat het woord uit het Engels komt: sangaree dat werd geïnspireerd door het Spaanse "bloed" naar de kleur van het drankje. Het Europees Parlement besloot echter om de oorsprongsbenaming van dit product vast te stellen voor Spanje en Portugal (waarvan de basis witte wijn is en de kleur ervan verre van die van ons is).

 

Uitwerking van de meest traditionele Spaanse sangría

ingrediënten:

 

        1 glas geperst sinaasappelsap

        1 kom ongeschilde stukjes sinaasappel

        1 kom ongeschilde perzikstukken

        ½ kopje likeur die je lekker vindt (gin, cognac, rum, ...)

        2 eetlepels suiker

        1 liter rode wijn

        ijsblokjes

Stap voor stap:

 

De voorbereiding is heel eenvoudig. Laat het fruit in stukjes snijden en meng het met sinaasappelsap, likeur en suiker. Ten slotte worden rode wijn en ijs toegevoegd.  laat het een beetje rusten en klaar om te serveren (met een schijfje citroen of de vrucht van het mengsel). Deze versie is heel natuurlijk en de eetlepels suiker hangen af ​​van wat voor zoutekauw de gene is die het bereidt. 

 

Ik zeg genieten! Genoeg heerlijke drankjes om de zomer goed door te komen! Vergeet u ons geen like te geven op :

Facebook: https://www.facebook.com/Linden-Food-420254955053611/notifications/

Facebook: https://www.facebook.com/foodspecialz/

Insta: https://www.instagram.com/foodspecialz/?hl=en


Kijkt u ook eens op de webshop voor onze nieuwe artikelen zoals deze Sushi kit. 

1 Comment(s)

Terry:
26-07-2018, 01:34:36 PM, http://Www.cupdandplates.nl
Reply

Heerlijk die prosecco die wij afgelopen zondag hebben mogen proeven een dikke aanrader om te kopen en de flessen zijn leuk om Kado te geven. Begreep dat er ook mooi stoffen en vilten kadozakken straks bij komen ?wordt het helemaal een feestje om kado te doen.

Leave a Comment